roemenieoktober.reismee.nl

Eerste trainingsdag

Vandaag begonnen we met onze eerste training wat betekende dat we vroeg uit de veren moesten. Om half 9 zaten we samen aan het ontbijt en ook dit keer smaakte het weer prima. Vervolgens maakten we ons klaar voor de training. Om 10uur zaten we allemaal klaar om met de training te beginnen ook de Roemeense vrijwilligers, Kiki George en Cora, waren hierbij aanwezig. We hebben aantal kennismakingsspellen gedaan rondom onze ervaringen en verwachtingen. We hebben bijvoorbeeld onze kwaliteiten, hobby's maar ook angsten met elkaar gedeeld. Vervolgens kregen we een introductie over Youth in Action,. Er werd verteld wat Youth in Action inhield en waar ze voor staan. Ook hebben we informatie gekregen over EVS en hebben we het gehad over de mogelijkheden om een langere vrijwilligersreis te maken.

We besloten dat het goed was om voor de komende 2 weken een mentor te hebben. Door middel van loodjes trekken kregen we ieder een eigen mentor en werden we tegelijkertijd zelf ook een mentor van iemand uit de groep. Samen met je mentor deel je je ervaringen en bespreek je de leerdoelen die je voor de komende weken aan jezelf stelt. Het is erg leuk dat zo ook directe uitwisseling met de Roemeense jongeren ontstaat.

Als lunch kregen we een lekker, goed gevuld soepje en lekkere worstjes met gemengde groentes. Het was weer smullen! Ook werd er veel gekletst over de informatie die we hebben gekregen en kwamen er gesprekken tot stand over de Roemeense en Nederlandse cultuur.

Na de lunch gingen we verder met de training. We begonnen met een energieke oefening genaamd de paardenrace. Daarna deden we een oefening waarbij we de ruimte waarin we zullen werken deze week verkenden. Ook namen we de tijd om aandacht te hebben voor ons eigen lichaam en onze gevoelens en maakten we contact met elkaar op de vloer.

Eén van de teamleiders trok daarna met tape een lijn door de ruimte, er werd een ‘yes'-kant en een ‘no'-kant gemaakt. We kregen allerlei vragen waarop we moesten antwoorden door naar het ‘yes'- of ‘no'-vlak te gaan. Door deze vragen en de antwoorden die hierop gegeven werden, kwamen we meer over elkaar te weten.

Vervolgens gingen we in twee groepen uiteen en kregen we de opdracht een om ieder de helft van een brug te maken. Onze helften zouden aan het eind van de opdracht aan elkaar moeten passen. We kregen echter maar één kort moment voor overleg tussen de groepen. Uiteindelijk kwam het spannende moment waarop we moesten kijken of de twee brughelften goed aan elkaar zouden passen. En...... Het is gelukt!! Een goed begin van onze teambuilding.

Aan het eind van de dag kregen we allemaal een enveloppe. Waarop we onze naam moesten zetten en die we op onze eigen moesten versieren. De functie van deze enveloppe is dat we elkaar lieve en leuke briefjes kunnen schrijven en dat we hier verassingen voor elkaar in kunnen stoppen.

Na een lange dag binnen zijn we met een aantal lekker even naar buiten gegaan. Iedereen was hierbij goed ingepakt. Vooral Renso en Erik zaten letterlijk en figuurlijk van top tot teen in de wol! Een erg komisch maar lekker warm gezicht.

Na deze verfrissende wandeling konden we lekker aan tafel. Er was een heerlijke pasta voor ons klaargemaakt. Ook deze smaakte weer heerlijk!

's Avonds hebben we gezellig bij elkaar gezeten, spelletjes gedaan en gekletst over onze ervaringen van deze interessante dag.

De groeten aan het thuisfront &tot morgen!!

Geschreven door:
Renso & Tamara

Pepijn Heutink

Als ik jullie verhalen zo lees denk ik dat jullie het wel echt heel gezellig hebben daar met elkaar! Super leuk om te lezen. Leuk dat jullie zoveel met elkaar doen.
Heel veel plezier nog, geniet ervan en tot snel!
Liefs Pepijn

Oma Tine

Hoi Renso en allemaal,
Jullie hebben het wel heel erg naar de zin met z'n allen. Dat kun je wel lezen. Fijn dat je al een nieuwe jas en handschoenen hebt, hoef je geen kou meer te lijden.
Fijne dagen verder.
Liefs oma Tine.

Erna Heutink

Dag Renso en de rest,

Fijn om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben.
ik ben benieuwd naar het volgende verslag.
Geniet met z'n allen van dit leuke project.

Lieve groet van ons allen, Erna

inge Sinke

Ik kan wel lezen dat jullie het erg naar je zin hebben.
De taal lijkt mij erg moeilijk,zeker als er steeds vertaald moet worden,of kennen jullie al wat Roemeense woorden
Ik vind het altijd erg moeilijk als ik de mensen niet kan verstaan,hoe ervaren jullie dat?
Groetjes Inge Sinke

Commundo